Starkis

Starkis priklauso Percidae šeimai. Jo rūšies pavadinimas Lucioperca yra duotas dėl jo panašumų ir su lydeka ( lucius) ir su savo pusbroliu ešeriu ( perca).

Ežere bei upėje gyvenanti žuvis, yra paprastai tarp 40 ir 60 cm (1 1/2 to 2′) ilgio ir apie 2 ar 3 kg (4.5 to 6.5 svarai) sverianti žuvis, nors kai kurios iš jų gali sverti net ir 10-15 kg ( 22-33 svarai). Starkis lengvai atpažįstamas dėl jo ilgo kūno, kuris lengvai praplatėja galvos link. Starkio kūnas yra padengtas smulkiais, šiurkščiais žvynais. Jo pailgoje galvoje žiba dvi stiklinės akys, o galvos kontūrą užbaigia smailas snukis. Jo žandikaulis yra pilnas dantytų dantų, kuriame kiekviename dar kyšo po porą ilgų, iltinių dantų.

Starkio nugara yra pilkšvai žalia ir ši spalva yra mažiau ryški pas patinus poravimosi sezono metu. Šonai yra sviesesni, kuriuose išryškėja 8- 12 juodų juostelių , kurios nėra tokios aiškiai apibrėžtos kaip pas ešerį.Pilvo sritis yra gelsvai balta.Nugaros ir uodegos pelekai yra išmarginti mažais juodais taškeliais.

  • Kilmės šalis: Kazachstanas
  • Dydžiai 40/70; 70/120; 120/170; 170/230; 230/300; 300/500; 500/800; 800+

Related articles

Blue Whiting

Colour: blue-grey on the back, paler on the sides, shading to white on the belly. Sometimes a small dark blotch at base of pectoral fin. Oceanic and benthopelagic over the continental slope and shelffrom 150 to more than 1000 m, but more common at 300-400 m. Migrates in summer, after spawning, to the North (Faeroes, […]

Learn More

Silkė

Silkė yra riebi žuvis priklausianti Clupea gentčiai, yra aptinkama negiliose, vidutinio klimato vandenyse Šiaurės Ramiajame ir Šiaurės Atlanto vandenynuose, įskaitant ir Baltijos Jūroje.Dvi rūšys yra priskiriamos Clupea gentčiai, tai Atlanto silkė (Clupea harengus) ir Ramiojo vandenyno silkė (Clupea pallasii) , iš kurių kiekviena gali būti suskirstoma į porūšius.Silkės yra pašarinės žuvys, judančios didžiuliuose būriuose ir […]

Learn More

Putasu

Spalva: melsvai pilka nugaroje ties pelekais, blyškesnė šonuose, pereinanti į visiškai baltą ties pilvu. Kartais galima aptikti mažą baltą dėmę ant krūtininio peleko pagrindo. Priskiriamas okeaninei ir benthopelaginiai rūšiai, gyvenančiai kontinentiniame šlaite ir šelfe, 150 ar net 1000 m gylyje, tačiau kur kas dažniau jie sutinkami 300-400m gylyje. Putasu migruoja vasarą, po neršto, Šiaurės pusės […]

Learn More